Jul, Jul, Strålande Jul


Vi är nu framme i Julveckan! Veckan vars fokus är ett barn, och inte vilket barn som helst, utan barnet som kom till världen för att frälsa oss.

Vilken frälsning behöver vi? Jo, vi behöver någon som mött våra problem och besegrat dem, någon som gått före och visat att vägen! Jesus gick före och visade vägen och från början kallades de som följde Jesus för dem som följde ”vägen”. Genom sitt liv här på jorden visade Jesus att kärleken övervinner hatet, att rädslan kan övervinnas och att den som är beredd att mista sitt liv är den som vinner det!

Flera hundra år före Jesu födelse profeterade (förutsade) Jesaja:

Ett barn blir oss fött, en son blir oss given. På hans axlar vilar herradömet, och hans namn är: Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig Fader, Fridsfurste. Så skall herradömet bli stort och friden utan slut över Davids tron och hans kungarike. Det skall befästas och stödjas med rätt och rättfärdighet från nu och till evig tid. HERREN Sebaots nitälskan skall göra detta.

Så talade Jesus om sig själv att Hans rike inte är som denna världens riken utan ett rike i vilket friden skall vara utan slut.

Idag när många i Sverige sysslar med julförberedelser och stressar för att få iordning allt, och när många människor över vår värld, fortfarande är på flykt från krig och miljökatastrofer…

Då tror jag att vi ser vårt behov av en frälsare i ett annat ljus än vad vi brukar.

Då tror jag att vi alla innerst inne längtar efter Riket där friden är utan slut.

Och det glada budskapet i detta Julbudskap är att vår frälsare har kommit till oss, visat oss Guds kärlek och givit oss friden & kärleken som den största julklappen någonsin! Den julklappen är din, given till dig av universums skapare och det enda du behöver göra är att ta emot den!

Med en önskan om en Glad och Fridfull Julhelg!

Marcus Furingsten

Pastor