Livet och döden


Vi har väl alla på något sätt upplevt ett litet barns födelse, ett nytt liv som kommer till världen. Där har vi ju alla börjat. Men vi har inte själva valt våra föräldrar, vilken familj, stad/by eller land som vi ska födas i.

Livet är en gåva, något värdefullt vi fått att glädjas åt och om det blir långt säger Bibeln att vi får 70- 80 år.

 

Hur är det då med det andliga livet? Jo, det väljer vi och det spelar ingen roll vilken familj, stad/ by eller land vi tillhör.

När min man och jag var mitt i livet fann våra tonårsbarn vägen till en kyrka, där många ungdomar träffades. Efter en tid sa vår yngre son till oss.” Ni har inget andligt liv, ni är andligt döda”. Det var en sanning som inte var så rolig att höra. Men vi insåg att han hade rätt.

Vi var en vanlig familj som trodde på Guds existens, men som inte visste vägen till Gud eller förstod vem Jesus var?!

Efter en tid så valde vi ett andligt liv där vi tror att Jesus är vägen sanningen och livet! Det beslutet har vi aldrig ångrat.

 

Många av oss har väl likaså upplevt någon nära människas död som lämnat oss och som lämnat livet här på jorden. Där slutar vi alla någon dag. Bibeln säger att Gud räknat våra dagar och att han vet vår livslängd.

Jag har upplevt flera nära anhörigas död och när hjärtat slutar slå försvinner livet och döden inträder.

Hur är det då med den andliga döden?

Andlig död betyder skilsmässa från Gud, men det finns en lösning på detta svåra.

I Bibelberättelsen om hur Jesus uppväcker Lasarus från det döda står det:

Jesus sade: ”Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör, och var och en som lever och tror på mig skall aldrig någonsin dö.”

 

Det är normalt att älska livet här på jorden, men en dag tar det slut och då är det skönt att veta att när jag tror så kommer livet att fortsätta, men på ett annat sätt och med en ny uppståndelsekropp.

Kära medmänniska, välj det andliga livet och tro på Herren Jesus Kristus, som ger evigt liv!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *