Bered väg för Herren


Jesu ankomst

Ty ett barn blir oss fött, en Son blir oss given. På hans axlar vilar herradömet och hans namn är; Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig Fader, Fridsfurste.

Detta löfte från Gud är uppfyllt, ett barn har blivit oss fött, en Son Jesus Kristus har blivit oss given. Det är detta som Julen handlar om. Vi firar att Jesus- Frälsaren kom för att rädda mänskligheten.

Precis som du och jag får förbereda oss för olika saker som ska ske i våra liv, så kom inte heller Jesus bara så där, utan hans ankomst förbereddes. Inte minst genom trofasta bedjare som bad dag och natt!

Likaså fick en man som kallades Johannes Döparen uppdraget att på ett specifikt sätt förbereda för Jesu ankomst. Han ledde folket i omvändelse från sina egna vägar till Gud.

Jesu återkomst

När Jesus kommer åter till jorden så är det inte som ett litet barn, utan som Konungarnas Konung. Precis som Johannes Döparen hade uppdraget att förbereda Jesu ankomst, så har nu församlingen/ kyrkan/ varje kristen uppdraget att förbereda för Jesu återkomst.

Hur då?

Först av allt att vi förkunnar budskapet om omvändelse för folket och uppmaningen att tro evangelium, de goda nyheterna om Jesus.

Må Gud hjälpa oss alla att se Julen som den verkligen är, värd att fira! Att vi detta år får uppleva verklig förväntan på det äkta och sanna. Må Gud hjälpa oss att inse, att precis som

han höll sitt löfte om Jesu ankomst så kommer han att hålla sitt löfte om Jesu återkomst.

Kära medmänniska jag önskar dig en fin tredje använt, och en fridfull Jul, men i eftertankens tecken!

Amen!

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *