Nationaldagen, sång av Lewi Pethrus


Svenska folk, du borde tacka Gud för landet han dig gav, detta land, som såg oss födas, där en gång vi får vår grav. Där föräldrahemmet trygga givit oss en barndom skön, där en älskad mor oss lärde bedja trosfrisk barnabön.

Han med fulla händer givit riklig bärgning åt vårt land: bröd från slätter, malm från bergen, allt är gåvor av hans hand. Mörkgrön skog och blomsterängar, sommarsol på evig snö är ju smycken som han strödde rikligt över land  och sjö.

Satte han vid landets gränser en osynlig änglavakt, som i ofärdstider kunde skydda det från svärdets makt. Huru eljest fick det njuta sekellånga fredens dag, medan hela världen blödde under krigets hårda slag?

Svenska folk, du borde tacka, tacka Gud av all din själ, för det land som han dig givit, att han vårdat det så väl. Bed att han det ville hägna med sin nåd från strand till strand. Tacka så din Gud för gåvan, för ett älskat fosterland!

Denna sång säger vad jag känner mitt hjärta av tacksamhet för Sverige! Tider och stunder förändras både till gott och till ont, men jag ber att Gud fortsätter att hålla sin hand över vårt land!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *