Bevara ditt hjärta


Ordspråksboken 4: 20- 27                                                  

Min son/ dotter, ta vara på mitt tal, vänd ditt öra till mina ord. Låt dem inte vika från dina ögon, bevara dem i ditt hjärtas djup. Ty de är liv för var och en SOM FINNER DEM och LÄKEDOM för hela hans/ hennes kropp. Framförallt som ska bevaras må du bevara ditt hjärta, ty från det utgår livet. Gör dig fri från munnens falskhet, låt läpparnas svek vara fjärran ifrån dig. Låt dina ögon se rakt fram, rikta din blick framför dig. Låt dina ögon se rakt fram, rikta din blick framför dig. Tänk på var din fot går fram. Låt alla dina vägar vara rätta. Vik inte av till höger eller vänster, håll din fot borta från det onda.

Vi läser, lyssnar och tänker på Guds Ord. När vi bevarar Ordet i våra hjärtans djup Bildresultat för hjärtafår det RÖTTER och det blir inte så lätt för fienden att stjäla Guds Ord.

När blir Guds Ord liv för oss? När blir Guds Ord läkedom för oss? När vi finner dem…..när Guds Ord går in i vårt hjärta och inte stannar i vårt sinne. När vi kan se…. Ordet gäller MIG!

Varför är det viktigare än något annat…att beskydda sitt hjärta? Därför livet utgår från hjärtat, både vårt fysiska och vårt andliga liv. Vi TROR med vårt hjärta och han som är livet, vår Herre och Frälsare Jesus bor i våra hjärtan!

Vi ser en varningens ord som gäller MUNNENS FALSKHET och VAR VI FÄSTER VÅR BLICK  och FÖR ATT GÅ FEL.

Vad hjärtat är fullt av det talar munnen. Låt oss vara fyllda med Guds Ord. Vi fäster blicken på Jesus och inte på omständigheter eller på det som är orent, världsligt- det som kan dra oss bort ifrån Gud. Vi sätter våra fötter i Jesus fotspår och då kommer vi att gå rätt. Jesus är vägen sanningen och livet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *