Himmelsk telefon


Himmelsk telefon

En lördagskväll arbetade en pastor sent i sitt rum i kyrkan med några sista minuten förberedelser inför gudstjänsten på söndagen. Klockan var nästan 22.00 när han beslöt sig för att ringa sin hustru innan han åkte hem. Han ringde henne men hon svarade inte, så han lät det ringa och ringa och ringa. Han var förbryllad och tyckte att det var mycket konstigt att hon inte svarade. Han gjorde undan några saker till och ringde henne igen.

Den här gången svarade hon omedelbart. Han frågade henne varför hon inte svarat tidigare.- Hon svarade:” Telefonen har inte ringt förut ikväll. Jag har varit hemma hela kvällen och det här är första gången det ringer”. Han tänkte inte mer på det utan åkte hem.

Två dagar senare var pastorn på sitt kontor igen när han fick ett mycket underligt telefonsamtal. Det kom från en man som ville veta varför pastorn hade ringt honom på lördagskvällen. -Pastorn sa:” Jag förstår inte vad du pratar om. Jag ringde bara ett samtal den kvällen och det var inte till dig.”

-Mannen svarade:”Min telefon ringde och ringde ungefär tolv gånger men jag svarade inte.” Pastorn insåg plötsligt vad som hade hänt och bad om ursäkt att han hade stört mannen. Han förklarade att han trott att han ringde hem till sin hustru den kvällen. ”Kanske slog jag fel nummer.”

-Mannen svarade:”Det gör ingenting. Låt mig berätta min historia. Du förstår, jag planerade att ta livet av mig på lördagskvällen, göra slut på mitt liv, men innan jag gjorde det bad jag:`Gud om du finns och om du inte vill att jag ska göra det här, ge mig ett tecken NU!`I samma ögonblick började telefonen ringa, och den fortsatte att ringa tills jag gick fram och tittade på nummervisaren. Där stod det: ALLSMÄKTIG GUD och jag vågade inte svara den allsmäktige Guden, så jag bara lät det ringa.”

Då sa pastorn.”Orsaken till att det stod så på din nummervisare är att jag är pastor för en kyrka som heter ÀLLSMÄKTIG GUDS TABERNAKEL´!”

Mannen var överväldigad och pastorn bad med honom och träffade honom senare och hjälpte honom komma tillbaka till livet.

Vi vet inte vad som hände den kvällen. Slog pastorn numret som var ganska annorlunda mot hans hemnummer? Eller använde Gud bara signalen och sände den till en man med behov? Tog en ängel hand om telefonsystemet och omdirigerade telefonsignalen? Vi kan inte veta men vi vet att den speciella kvällen i det speciella ögonblicket fick en man med ett behov uppleva Guds kärlek på ett spektakulärt sätt med spektakulär timing!

/ Anna- Gun   Ps Detta är ett urklipp som jag hittade i mina gömmor Ds

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *