Gideon


Från pastor Mölks blogg:

HERREN sade till honom: ”Jag är med dig, och du skall slå midjaniterna som om de vore en enda man.” (Dom 6:16)

På Gideons tid hade Israel stora problem med midjaniterna som härjade inne i landet, och Gud väljer ut Gideon för att rädda Israel. Gideon var en enkel man som inte såg mycket ut för världen, men när Gud är med så spelar det ingen roll hur små och svaga vi är utan hur stor och mäktig Gud är.

Gud inte bara sände Gideon, han lovade också att vara med Gideon, och det var detta som var Gideons styrka. Gud försökte inte ”peppa” Gideon så att han skulle bli lite modigare och på så sätt klara uppdraget. Vi behöver inte tro på oss själva för att besegra våra fiender, utan vi behöver se bortom oss själva och tro att Gud skall göra det genom oss.

Gideon fick vara med och befria hela Israel från en övermäktig fiende. Att en enda människa är beredd att lyda Gud kan påverka hela det omkringliggande samhället. På samma sätt kan Gud använda dig till storverk om du svarar ja på hans kallelse.

Vill du också bli använd av Gud? Se dig omkring och fundera vad ditt samhälle behöver och be Gud om ett uppdrag. Gud vill använda dig om du är beredd att följa Honom.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *