Påsken- ”slutet på berättelsen”


Det finns en berättelse om en en liten pojke som stod i ett gathörn och tittade på en film om påsken som visades i ett skyltfönster i hans stad. En man stannande och frågade pojken: ”Vad tittar du på?” ”Det är om Jesus på korset”,  svarade pojken. ”Ser du soldaterna fortsatte han, det var de som hängde honom där. Ser du kvinnan där? Det är hans mor Maria”.

Pojken började gråta när han talade om Jesu korsfästelse, och nu började mannen också gråta. Generad av sina känslor började mannen gå sin väg när han märkte att någon drog i hans rock. När han vände sig om så såg han att det var den lille pojken som ropade ”VÄNTA gå inte än, detta är inte slutet på historien! Jesus stannade inte på korset utan uppstod ifrån det döda”!

Den här berättelsen är ett underbart budskap om påsken. Jesus gick till korset och dog för vår frälsning/ räddning och vårt helande. Hans livlösa kropp lades i graven, MEN det var inte slutet av berättelsen. Efter tre dagar uppstod han igen, till seger över synd och död.

Tack gode Gud, JESUS LEVER och han blev till liv i våra hjärtan i det ögonblick vi sa JA till honom och välkomnade honom in i våra hjärtan!

Jesus du lever i mitt hjärta och jag ÄLSKAR DIG!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *